Voedingsadvies

voedingsadvies
Diensten

Voedingsadvies

Wil je graag enkele kilo’s kwijt, dan kom je er niet enkel met aan sport te doen. Hierbij is natuurlijk een gebalanceerde voeding zeer belangrijk. Juist omdat je meer aan beweging gaat doen hebben je spieren de juiste brand- en voedingsstoffen nodig. Naarmate je spiermassa opbouwt zal je lichaam meer calorieën verbranden en is het dus belangrijk je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

“Voeding is een zeer grote en misschien wel de belangrijkste factor in de bepaling van ons gewicht. Toch zijn er ook heel wat andere externe factoren die hiertoe bijdragen, denk aan onze emoties en hormonen, maar ook andere aandoeningen zoals diabetes, ziekte van Crohn, enzovoort die het altijd niet simpel maken om het gewicht op peil te houden. Mijn doel is dan ook mensen hierbij te helpen en zich vooral weer goed te voelen in eigen lichaam, op de best mogelijke en aangenaamste manier.

In de toekomst zal ik me blijven bijscholingen zodat ik op gespecialiseerd niveau kan blijven werken. Zo zal mijn eerste specialisatie Sportdiëtetiek zijn aan de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen.”

Op consultatie komen? Geen probleem!

LEBBEKE 

 BolsterSportmedisch Centrum 

DENDERMONDE 

Bolster – Basic fit 

LONDERZEEL 

BodyPoint

Hoe ga ik tewerk?

Hoe ga ik tewerk? 

De begeleiding bestaat steeds uit minimum drie consultaties en het aantal kan uitgebreid worden naargelang jouw wensen en doelen.

1 – Intakegesprek (60-90 minuten)

 Tijdens een eerste consultatie wordt uitgebreid ingegaan op jouw voedingspatroon en levensstijl. Een kennismaking waarbij ook jouw motivatie, doelen en medische gegevens besproken worden. 

Hier wordt ook een meting genomen met een lichaamsanalyse weegschaal waardoor we gericht kunnen werken. Al deze informatie wordt bijgehouden in een persoonlijk dossier en een behandelplan wordt opgesteld.  

2 – Adviesgesprek (60 minuten, ongeveer een week later)

Bij de tweede consultatie gaan we specifieker aan de slag om jouw voedingspatroon op punt te stellen. Een bijgehouden voedingsdagboek kan overlopen worden wat het handig maakt om advies te geven en kort op de bal te spelen zodat mogelijke zaken bijgestuurd kunnen worden. Jouw behandelplan is steeds individueel en persoonlijk aangepast aan jouw levensstijl (werk, training, huishouden..) en ritme. 

Tijdens dit gesprek krijg je zeker de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen zodat alles duidelijk is. 

3 – Opvolggesprek (20-30 minuten, enkele weken later)

Na enkele weken overlopen we hoe deze periode is ervaren en hoe het lukt om het  voedingsschema toe te passen. Dit is ook het moment van een volgende meting om de vooruitgang bij te houden. We bespreken welke moeilijkheden jij nog ondervindt en hoe we deze samen kunnen bijsturen. 

Als erkend en RIZIV- geregistreerde diëtiste kan u bij mij terecht voor:

  • Vermageringsadvies / op punt stelling van eetpatroon & hulp in de zoektocht naar blijvende gezonde gewoonten
  • Voedingsadvies bij sporters 
  • Diabetes 
  • Hypercholesterolemie/hyperlipidemie 
  • Voeding voor/tijdens/na zwangerschap 
  • Bepaalde intoleranties (gluten, lactose,..)

Ik werk zo nodig nauw samen met uw arts om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding krijgt die past bij de aandoening, medische behandeling en persoonlijke voorkeuren.

Terugbetaling

Als erkend diëtist, aangesloten bij het RIZIV, wordt een consultatie bij mij gedeeltelijk terugbetaald. Afhankelijk van de mutualiteit waarbij u bent aangesloten varieert dit bedrag en de frequentie van terugbetaling.

Hieronder een overzicht van de meest courante mutualiteiten

Wil jij ook voedingsadvies op maat?